7 Gün 24 Saat Kesintisiz Temizlik Hizmeti !
 Zemin Cilası Nasıl Yapılır?

Zemin Cilası Nasıl Yapılır?

Zemin cilası nasıl yapılır? sorusu birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Zemin cilası yapmadan önce hazırlık aşaması gereklidir. İlk olarak cila yapılacak olan zemin detaylı şekilde temizlenmelidir. Temizlenmeyen zemin cila malzemesini yeterince alamaz. Temizlik işlemi tamamlandıktan sonra zemine uygun olarak seçilen cila malzemesi dökülür. Cila makinesi ya da uygun yapıdaki fırçalar ile malzeme zemine yedirilir. Malzemenin tam anlamı ile nüfuz edebilmesi için yaklaşık beş dakika aynı işlem uygulanır. Zemin özelliğine göre cila maddesi üç defa dökülebilir. Zeminde istenen parlaklık oluşana kadar yapılabilir. Cilalama işlemi tamamlandıktan sonra zeminin kuruması için en az beş saat kadar beklenmelidir. Kuruma tamamlandıktan sonra zemini kullanabilirsiniz.

Zemin Cilası Çeşitleri

Zemin cilası nasıl yapılır? insanların en önemli sorunlarından birisidir. Zemin çeşidine uygun olarak tercih edilebilecek iki farklı yöntem vardır. Polimer cila ve kristalize cila olmak üzere iki farklı şekilde yapılmaktadır.

Polimer Cila: Mermer, mozaik ve karo zeminler için tercih edilen cila malzemesidir. İçeriğinde asidik özellik bulunduğu için farklı yüzeylere kullanılmamalıdır. Cila maddesi beyaz renklidir ve süt cila yöntemi olarak bilinmektedir. Paspas yöntemi ile zemine yedirilir. Önceden zemin üzerinde var ise mutlaka kimyasal çözücüler kullanılarak sökülmelidir. Aksi halde ikinci cila maddesi zemine nüfuz etmez. Polimer cila işleminden sonra zemin en az 24 saat kullanılmamalıdır.

Kristalize Cila: Endüstriyel temizlik sektöründe çok sık tercih edilen bir yöntemdir. Mermer ve traverten zeminlerin yapısına uygun karbonat malzemeden üretilen cila malzemesi kullanılarak yapılır. Zeminin ha maddesi ile aynı içerikte olduğu için zemin içerisinde var olan boşlukları doldurmakta kullanılır. Polimer cila uygulamasına göre maliyeti yüksektir ve yapması zaman alır. Mutlaka uygun makineler kullanılarak yapılmalıdır. Cilalama işleminden sonra kurutma işlemi de mutlaka yapılmalıdır.

Zemin Cilası Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zemin Cilası Nasıl Yapılır?
Zemin Cilası Nasıl Yapılır?

Zemin cilası nasıl yapılır? sorusunun yanın da cila yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği de sorgulanmalıdır. İstenilen sonuca ulaşmak ve parlak zemine sahip olmak için mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu noktaları sıralayalım. Zeminin yapısına uygun içerikleri olan cila maddesi tercih edilmelidir. Cila işlemi öncesinde mutlaka zeminin temiz olmasına özen gösterilmelidir. Cila maddesinin zemin içerisine yeterince nüfuz etmesi için gerekli makine ve araçlar kullanılmalıdır. Zemin cilalama işlemini işi bilen ve eğitimli kişilerin yapması gereklidir. Zemin cilası doğru ve dikkatli şekilde uygulanırsa kullanıcılarına büyük avantajlar sağlamaktadır.

Zemin Cilası İçin Gerekli Olan Malzemeler

Zemin cilası işlemi için gerekli malzemeler vardır. Bu malzemeler, cila maddesi, cilayı yaymak için gerekli makine, fırça, cilalama pedi, paspas, kurutmak için kuru mendil, kova ve durulama suyudur. Bu malzemeler kullanılacak yönteme göre değişiklik gösterebilir. Cilalama yöntemlerinde kullanılan malzemeler genellikle aynıdır. Temel madde olan ve kimyasal içerikleri birbirinden farklı olan  cila maddesidir. Diğer ürünler tüm cilalama işleminde kullanılmaktadır. Özellikle polimer cila yöntemi yapılacaksa tüm maddeler eksiksiz şekilde tein edilmelidir. Polimer cila maddesi kısa sürede kuruduğu için zemine yayma işlemi hızlı bir şekilde tamamlanmalıdır. Ürün beklerken vakit kaybedilebilir.

Zemin Cilası Neden Yapılır?

Zemin cilası nasıl  yapılır? sorusu neden yapılı sorusunun cevabını içinde gizlemektedir. İş yerlerinin, evlerin ve diğer yapıların zeminleri zaman içerisinde matlaşabilir. Mermer zeminler kullanıma bağlı olarak aşınır ve kırılabilir. Zeminin parlaklığını kaybetmesi kötü görüntüye neden olur. Mekânın dekorasyonu ne kadar iyi olursa olsun zemin görüntüsü kötü olursa istenilen estetik yakalanamaz. Dekorasyonun bütün bir şekilde sağlanabilmesi  için zemin görüntüsüne dikkat edilebilmelidir. Zemin taşları kısa sürede değiştirilen ürünler değildir. Genel olarak bakıldığında maliyeti yüksektir. Bu nedenle bakımlarının yapılması ve uzun yıllar sağlıklı şekilde kullanılabilmesi için gereklidir.

Zemin Cilası Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Zemin cilası işleminin sağladığı avantajlardan bahsedecek olursak;

  • Zemini dış etkilerden korur ve zemin taşlarının ömrünü uzatır. Zemin üzerinde var olan bakterileri öldürür ve zemini sağlıklı hale getirir.
  • Mermerin üzerinde oluşan boşluklar cila malzemesi ile dolar. Boşlukların dolması zemin üzerindeki mikroorganizmaların çoğalmasını engeller.
  • Cila mekânların modern ve estetik görünmesini sağlar ve istenilen modern görüntüye ulaşılmasına imkân verir.
  • Mekân içerisindeki ışık yalıtımının yapılmasını sağlar. Aydınlatma işlemine yardımcı olur.
  • Cila ile ilgili bilinen en büyük yanlış kayganlık oluşturmasıdır. Ancak cila maddeleri zeminin kayganlığını alır ve zeminin daha güvenli bir hale gelmesine neden olur.

Zemin cilasının avantajlarından yararlanabilmek için profesyonel kişiler tarafından doğru ürünler kullanılarak yapılması gerektiğini unutmamalısınız.

Zemin Cilası Yapan Firma Seçimi

Zemin cilası nasıl yapılır diye soran kişilere verilmesi gereken ilk cevap profesyonel şekilde yapılması gerektiğidir. Günümüzde mermer ve mozaik zeminlerin tasarımına tekrar ilgi duyulmaktadır. Bu nedenle özellikle mermer cilasına olan talepler giderek artmaktadır. Cila yapmak kısa sürede tamamlanabilen bir işlemdir. Zemin parlatma işlemini kendisi yapmak istemeyen kişiler bu hizmeti veren firmalardan yardım alabilirler. Firma seçerken firmanın verdiği hizmetleri, kullandığı ürünleri ve daha önce yapmış olduğu işleri mutlaka sorgulamalısınız. Cila hizmetini genellikle profesyonel temizlik firmaları vermektedir. Bu firmalardan hizmet almanız cilalama işleminin avantajlarından yararlanmanızı sağlar.

Zemin Cilası Fiyatları

Zemin cilası fiyatları, alanın büyüklüğüne, kullanılacak olan malzemenin miktarına, işlemin süresine ve personel sayısına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak bakıldığında 300- 500 Türk Lirası arasında değişiklik gösterebilir. Hizmet alacağınız firmalar ile ilk önce fiyat hakkında görüşme talep edebilirsiniz. Fiyat bilgisi almadan ve mekân analizi yaptırmadan firmalar ile anlaşmanızı tavsiye etmiyoruz. Aksi halde firmalardan gelen yüksek fiyat teklifi ile mağdur olabilirsiniz. Bu nedenle dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Aşağıdaki makalemizi inceleyebilirsiniz.

dış cephe cam temizliği 

Whatsapp
1
Sorularınız mı var ?
Merhabalar,
Tuşba temizlik olarak buradayız hemen whatsapp ile iletişime geçebilirsiniz.