7 Gün 24 Saat Kesintisiz Temizlik Hizmeti !
 En İyi Mermer Cilası

En İyi Mermer Cilası

En iyi mermer cilası seçimini yapmak için birkaç seçeneğiniz vardır. Cila işleminin uygulanma sebebi ise mermerlere daha parlak görünüm verilmesidir. Peki, cila nedir? Cila uygulanan yüzeyi dışarıdan gelen yabancı maddelerden korurken aynı zamanda dekoratif görüntü sunabilen, birkaç fiziksel kuvvet uygulanarak ve çeşitli kimyasallar birleştirilerek oluşturulan tüm zemini kapsayan bir kimyasal üründür.

Temizlik sektöründe en çok tercih edilen iki tür cila bulunmaktadır. Bunlardan birincisi polimer cila diğeri ise kristalize cila sistemidir. En iyi mermer cila sistemlerinin birbirine göre farklılıkları bulunmaktadır. Bu farklılıklara şöyle bir göz atalım.

Polimerize Mermer Cila Uygulaması

En iyi mermer cilası sistemlerinin birincisi polimerize mermer cila uygulamasıdır. Polimer cilanın oluşumunda polimer-yayıcı akrilik asit, akrilik ester ve styrene rol oynamaktadır.  Genelde kullanıldığı alan; mermer, traverten, karo ve mozaik yüzeylerde kullanılır. Paspasla veya bezle sürülür. Cilaya rengini veren madde polimer maddesidir. Polimer cila işlemine geçilmeden önce mermer öncelikle tamamen temiz olmalıdır. Temizlenip daha sonra iyi bir şekilde kurutulmalıdır. Polimer cila uygulaması olacak yerde insan olmamalıdır.

Bu yüzden işe başlamadan önce uyarıcı levhalar etrafa koyulmalıdır. Aksi takdirde kazalar ortaya çıkabilir.  Eğer cila atılacak yüzey önceden cila atılmış bir yüzeyse cila, cilayı kır veya cila sökücü maddeler ile yüzeyden tamamen temizlenmelidir. Temizlenmezse eğer yeni yapılan ciladan verim alınmaz. Ek olarak cila işlemi başlamadan önce tüm alet ve edevatlar ulaşabileceğiniz yerde olmalıdır. İşe başladıktan sonra yüzeyden uzaklaşırsanız eğer cila pek sağlam olmayabilir.

En İyi Mermer Cilası ile İşlem Adımları

İlk olarak polimer cila bulunduğu kaptan çıkarılır ve uygulanacak yüzeye yaklaşık 5-10 metrekare ye 100 ml kadar dökülür. Dökülen cila paspas yapıyormuş gibi hareketlerle uygulanır. Aynı S harfi gibi.  Bu işlem yaklaşık 3-4 dakika yapılır ve cila zemine iyice emdirilir. İşlem tüm zemine aynı şekilde uygulandığında kurumak için bırakılır. Kuruması için bırakılan süre hava şartlarına göre değişiklik göstermekle birlikte genel olarak 45-60 dakika arasında zemin tamamen kurumuş olur. Zemin kuruduktan sonra aynı işlem birkaç kere daha tekrarlanır. Tekrarlama işlemi istenilen cilaya ulaşıncaya kadar devam eder.

Tüm işlemler bittikten sonra zemine nemli paspas ile parlatma işlemi yapılır. Zemin üzerinde hareket edilmesi için en az 3-4 saat geçmesi gerekmektedir. Ek olarak cilanın üzerinde eşya taşınacaksa bekleme süresi 1 gündür.  Nemli paspasla parlatma işleminin daha iyi olması için ve cila kalıntılarını da temizlemek adına yüksek devirli cila makinesi altına beyaz keçe koyulur ve zemin daha da parlatılır. Ve cila atma işlemi bu şekilde son bulmuş olur.

Kristalize Mermer Cila Uygulaması

En iyi mermer cilası sistemlerinin ikinci uygulaması ise kristalize cila uygulamasıdır. Kristalize cila uygulaması yapısında kalsiyum karbonat içeren mermer, karo ve traverten yüzeylerde kullanımı mümkündür. Bu kullanılan yüzeylerde doğal gözeneklerin makine, kimyasal ve uygun aparatlar kullanılır. Cila fiziksel kuvvet dâhilinde yakılır ve reaksiyona sokulur. Bu işlem sonucunda kısmen de olsa gözenekler dolar ve cila zeminle bütünleşir. Kısacası kristalize mermer cila uygulaması doğal taş zeminlerin cila yardımıyla sert hale getirilip gözeneklerinde doldurulması işlemidir. Endüstriyel temizlik işlemleri arasında zirvededir. Performans açısından oldukça yüksek derecede iyi bir cila uygulamasıdır.

Sprey Kristalize Mermer Cilası

En iyi mermer cilası sistemlerinin bir diğer bölümü sprey kristalize mermer cila sistemidir. Kristalize cila işlemine başlamadan önce uygulama yapılacak zemin tamamen boşaltılır ve gerekli temizlik kurulama işlemleri yapılır. Cilalama yapılacak yüzey makinenin altına siyah keçe takılarak keçe yardımıyla iyice temizlenir.  Daha sonra makinenin altına cila pedi (çelik yünlü ped) takılır ve yüzeyin kuruluğundan emin olunduktan sonra önceden sprey şişeye hazırladığımız kristalize cila, yüzeyin 1 metrekaresine 1-2 defa püskürtülür ve cila makinesiyle püskürtülen yerde 2 dakika boyunca gezilir. Bu işlem yüzey kuruyana kadar devam eder. Bu şekilde tüm zemine 1 kat cilalama işlemi yapılır.

En İyi Mermer Cilası
En İyi Mermer Cilası

Kuru paspas yardımıyla yüzey üzerinde oluşan cila kalıntıları temizlenir. Kristalize mermer cilalama işlemine 2. ve 3. Katları geçmek için devam edilir. Genel olarak tercih edilen kat sayısı 3 olmasına rağmen bazı zeminlerde bu sayı 7 kata bile çıkabilmektedir. Yaklaşık olarak 100 metrekare bir alana 3 kat cila yaptığımızda uygulama süresi ortalama olarak 5-6 saat olabilmektedir. Kristalize mermer cilalama işlemi son bulduğunda makinenin altında bulunan cila pedi ( çelik yünlü ped ) çıkartılır. Makinenin altına beyaz keçe takılır ve zemin parlatma işlemine başlanır. Bu işlem istenilen parlaklığa gelene kadar devam eder. İstenilen parlaklığa geldiğinde iş biter bitmez yüzey insan trafiğine açılabilir.

Islak Kristalize Mermer Cilası

Elle mermer cilası sisteminin son uygulaması ise ıslak kristalize mermer cila sistemidir. Zemini temizleme işlemi yapıldıktan sonra zeminin kuruması beklenilmez. Bu cila işlemi için tek diskli yer yıkama makinesi, ıslak kuru vakum makinesi, tek diskli makinenin su tankı, beyaz ped ve çift kovalı paspas arabasına ihtiyaç duyulur. Toz halinde kristalizasyon ürünü belirli ölçeklerle hazırlanır.  Hazırlanan krem 5-6 metrekarelik alan için yeterli miktardadır. Kremi her uygulama öncesi yeniden hazırlanması daha iyi sonuç elde edilmesini sağlar.

Elde edilen krem zemine uygulanır. Krem uygulandıktan sonra beyaz ped takılmış disk yer yıkama makinesi ile krem halka halinde zemine yedirilir. Uygulama süresi her bir metrekare için 2 dakikadır. İşlem sırasında solüsyon kurursa tek diskli makinenin su tankından su verilir ve kuruma engellenir. Totalde 8-9 dakikalık bir ovalama işlemi geçirilir, zemine bolca su verilir ve ıslak kuru vakum makinesi ile birlikte solüsyon zeminden vakumlanır.

Genellikle tek kat uygulama ile istenilen parlaklığa ulaşılır. Uygulama bittiğinde ise tüm zemin çift kovalı paspas arabası ile birlikte duru su kullanılarak tekrar durulama işlemi yapılabilir. Tüm işlemler bittiğinde ise tek diskli makinenin altına beyaz ped takılarak yüzey parlatılabilir.

Whatsapp
1
Sorularınız mı var ?
Merhabalar,
Tuşba temizlik olarak buradayız hemen whatsapp ile iletişime geçebilirsiniz.