Detaylı İç Temizlik Nasıl Yapılır?
Detaylı Temizlik Nasıl Yapılır? Temizlik yapmak oldukça önemli ve şart bir şeydir. Malumunuz ev temizliği konusunda herkes hassas davranmaktadır. Günlük hayatın yoğunluğu, telaşesi ve koşturmacası arasında Detaylı temizlik konusunda bazı öneriler vermek istiyoruz sizlere. En nihayetinde herkes yoğun çalışıyor ve iş dönüşleri, tatil günleri ve diğer bütün zamanlar için beklentilerinizi de ön plana çıkarmış oluyorsunuz. Peki ama Detaylı temizlik nasıl yapılır? Gelin bu konuyu detaylı olarak ele alalım. Tatil günlerinde özellikle de hafta sonlarında dinlenmek ve enerjinizi toplayıp kendiniz için vakit ayırmak istersiniz. Ancak ne zaman kendinize zaman ayırmayı düşündüğünüz bir zaman dilimi bulsanız ister istemez temizlik yapmak zorunda kalırsınız. Her defasında tüm işleri hafta içi bitireceğinize dair kendinize söz verip hafta sonu temizlik yapmaya elveda demek isteseniz de işler her zaman dilediğiniz gibi gitmeyebilir. Siz de kendinize daha çok zaman ayırmak ve hafta sonlarını dinlenerek geçirme hayali kuruyorsanız bu yazımızda “20 dakikada ev temizleme” ile ilgili ipuçlarını ve önerileri sizlerle paylaşacağız. Temizlik için ayırdığınız zaman dilimlerini düzenlerseniz, 20 dakikada ev temizleme ile ilgili önerilerimizin avantajlarını kısa sürede deneyimleyebilirsiniz.
Detaylı İç Temizlik Nasıl Yapılır?
Araç temizliği, son yıllarda gelişen teknolojik donanımlarla birlikte çok daha modern ve pratik bir seviyeye ulaştı. Akaryakıt istasyonlarında dahi portatif araç yıkama alanlarında bulunan çeşitli ekipmanlar, aracınızın ihtiyacı olan detaylı iç temizlik işlemlerini kolaylıkla yapmanızı sağlıyor. Genellikle oto temizlik ürünleri ve endüstriyel ekipmanlar ile uygulanan detaylı iç temizlik işlemini daha minimal teknolojiye sahip cihazlarla yapmak da mümkün. Peki, detaylı iç temizlik nasıl yapılır?
Detaylı iç temizlik, genellikle basınçlı buhar makinesi ve devir ayarlı koltuk zımpara makinesi ile yapılmaktadır. Detaylı temizlikte işleme tabi tutulan en önemli bölümler koltuklardır. Koltuklar, araç kullanımı boyunca yüzeyleri nedeniyle birçok mikrop ve lekeyi muhafaza ederler ve bakteri üretimine neden olurlar. Zaman içerisinde çeşitli lekelerin oluşması da kaçınılmazdır. Olası bakteri üretimini engellemek için yapılması gereken detaylı iç temizlik, basınçlı buhar makinesi yardımıyla koltuklarınızı senede en az iki kez yıkamalısınız. Peki, basınçlı buhar makinesi ve diğer aparatlar yardımıyla detaylı iç temizlik nasıl yapılır?
- İlk olarak arıcınızın geniş bir alanda olması gerekmekte. Çalışma alanınız ne kadar geniş ve rahat olursa temizliği o derece rahat yapabilirsiniz. Detaylı iç temizlik işlemine başlarken ilk olarak aracınızın bagaj dâhil tüm kapılarını açın. Aracınızda bulunan tüm eşyalarınızı bir kutuya toplayarak boşaltın.
- Ardından gerekli ekipmanlar yardımıyla koltuklarınızı raylarından sökerek çıkartın.
- Tüm koltukları söktükten sonra güçlü bir elektrikli süpürge yardımıyla aracın zemini ve koltuk altı bölümleri dâhil olmak üzere dip köşe her tarafını süpürün. Küçük el süpürgesi detaylı iç temizlikte yeterli performans sağlamayacağı için mümkünse motoru güçlü ev tipi ya da endüstriyel elektrikli süpürge kullanın.
- Klima temizleme spreyi ile klimanızın peteklerini temizleyin. Dışarı uçuşan toz kabarcıklarını dikkatlice silmelisiniz. Klima peteklerini temizlemek için çeşitli aparatlar bulunmaktadır. Bunlardan biri yardımıyla temizlik işlemini yapabilirsiniz.
- Aracın kenar köşesinde yer alan tüm tozları süpürdükten sonra bir mikrofiber bez ve temizleyici jel yardımıyla aracınızın ön gövdesini, panelini, torpido içi ve kapağını, direksiyon ve kolluklarını detaylı bir şekilde bol temizleyici ürün ve su yardımıyla birkaç kez üzerinden geçerek temizleyin.
- Araç içini sterilize ettikten sonra söktüğünüz koltukları basınçlı buhar ya da koltuk yıkama makinesi ile detaylı bir şekilde temizleyin
- Koltukları yıkarken mümkün mertebe düz bir şekilde yatırarak temizlemeye özen gösterin. Katlanmış bir şekilde temizlerseniz arada kalan kirler bakteri üretimine neden olur.
- Yıkanan koltuklarınızı kuruması için bir süre bekledikten sonra temiz aracınızın içerisine raylara oturacak şekilde monte edin.
- Koltukları taktıktan sonra temiz bir bez yardımıyla aracınızı detaylı bir şekilde ve mümkünse esanslı bir jel ya da sprey ile yeniden silin.
- Duştan sonra duşa kabin panellerini, fayanslarını ve banyo zeminini silin
- Yemeklerden sonra bulaşıkları mümkünse hiç bekletmeden yıkayın
- Gün içerisinde sıklıkla kullandığınız eşyaları işiniz bittiğinde yerine koyun
- Yemek yaptıktan sonra çöpleri toparlayın, mutfak tezgahını ve yerleri silin
Bu durum zaten sizin işinizi oldukça Detaylı bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır.
- Tüm evin tozunu alın
- Banyodaki ve evin genelindeki aynaları temizleyin
- Buzdolabını temizleyin
- Banyonun genel temizliğini yapın
- Yerleri silin
- Kirli çamaşırlarınızı yıkayın
- Camları silmeyi ihmal etmeyin
Bu temizlikler sayesinde işlerinizi kolaylıkla halletmiş olacaksınız. Günlük işleriniz için rutin belirlediğiniz takdirde kendinize ayırmak istediğiniz hafta sonu günlerini temizlik için ayırmak zorunda kalmazsınız. Gün içerisinde küçük fedakarlıklar yaparak dinleneceğiniz ve gezeceğiniz zaman dilimlerini çoğaltabilirsiniz. Hem kendiniz için hem de ailenizle daha verimli zaman geçirebilmek adına 20 dakikada ev temizleme hakkında sunduğumuz önerileri uygulayabilirsiniz. Daha fazla detay ve konu için tek yapmanız gereken temizlikler hakkında sağladığımız diğer makalelere göz atmanız olacak.
Detaylı Temizliğin Kilit Noktaları Nedir?
Detaylı temizlik, normal zamanda biraz daha sağlıklı bir şekilde ilerleme kat edenlerin olmazsa olmaz yaklaşımlarını sunuyor bizlere. Hem kaliteli, hem de günlük olarak toparladığınız her yerler için ön plana çıkarılan bütün seçenekleri sizler de kullanmış oluyor ve kendinize göre bir seçim yaratmış oluyorsunuz. Detaylı temizlik ile ilgili noktalara baktığımız zaman, geleneksel seçimlerin tamamında yer alan bu çözümleri de keyifli ve özverili bir şeklide görebilir ve incelemeye başlayabilirsiniz. Burada amaç, çok daha özverili bir çalışma yaratmak ve bu çalışmaları da kendi içinizde değerlendirmek olmalıdır.
İnşaat Sonrası Temizlik Nasıl Yapılır ?